A só a Föld éltető eleme. Megtalálható a tengerben, szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára. A himalája sónak számos bizonyított előnye ismeretes. Ezek közül ragadtunk ki néhányat. Íme:

kordában tartja a vérnyomást (A Himalája só fontos szerepet játszik a vérnyomás és a szívritmus szabályozásban.)
normalizálja a vércukorszintet (Kiegészítő terápiaként az ivókúra segít, hogy csökkentsük a gyógyszeradagokat ill. az inzulin mennyiségét.)
energizálja a test sejtjeit
javítja a tápanyagok felszívódását (A Himalája só serkenti az anyagcserét.)
segít a gyomorégés ellen (A só bevitel leköti a gyomorsavat.)
tisztítja az orr melléküreget, nyálkahártyát, segít az allergia ellen (Használja a speciálisan erre a célra kialakított orrmosó kerámia kancsót a szennyeződések eltávolítására.)
segít az alvásproblémákon (Himalája sópárna felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Használata csökkenti a reggeli tüsszögést, száraz
köhögést.)
köhögést csillapító hatású és enyhíti az asztmás tüneteken (A Himalája só természetes antihisztamin, hatása az inhalációs-sprayel egyenértékű, de nincsenek mellékhatásai.)
gyulladáscsökkentő pl. fülfájás esetén (Használjon sütőben felmelegített sópárnát vagy a felmelegített sót tegye zokniba és helyezze a fülére.)
megelőzi a visszerek kialakulását
köszvény (Az elsavasodott szervezetben a húgysav kikristályosodik, és lerakódik. A Himalája só megbontja a molekulakapcsolatokat ezáltal segít felszakítani a lerakódásokat.)
anti-stressz hatású
segíti a vesékek a méregtelenítésében
erősíti a csontokat (A himalája só közel fél száz nyomelemet tartalmaz, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen.)
hatásos herpesz ellen (A só vírusölő hatása külsőleg járul hozzá a gyors javuláshoz, belsőleg pedig erősíti az immunrendszert.)
segít az izzadságszag eltüntetésében
ekcéma ellen (A Himalája sóterápia látható és gyors eredményt tud hozni, amennyiben kombináltan használják a táplálkozási szokások megváltoztatásával pl. finomliszt és cukor mellőzésével.)
jó szemszárazság ellen (Szemöblítés 1%-os sóoldattal naponta 2-3 alkalommal az erre a célra kialakított szemfürdőkád segítségével.)
segít a fejfájás és koncentrációs zavarok megszüntetésében
köszvény, húzódás, ficam, rándulás és artritis esetén a hűtőben lehűtött hideg sópárna jó hatással lehet az érintett területre.